Hirdetés

(18+) Horror Japánban: medve tépett szét egy 58 éves férfit

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Feltételezett medvetámadásban halt meg egy 58 éves férfi Japánban.

Yasuhiro Kobayashi építőmunkás holttestét péntek délután találták meg egy erdőben Nagano prefektúrában - adta hírül a BBC.

Nagyméretű sebek voltak a fején és a hátán - erősítette meg a Nagano központi rendőrkapitányság szóvivője.

Ez a legutóbbi medvetámadás a szigetországban, ahol a vadállatok egyre gyakrabban merészkednek lakott területekre.

Kobayashira egy kollégája talált rá, aki azután indult a keresésére, hogy nem tért vissza a munkahelyére egy építkezésről - jelentette az NHK japán műsorszolgáltató.

Az Asahi Shimbun című újság szerint ebben a hónapban négy ember sérült meg különböző medvetámadások során Naganóban.

A prefektúra hatóságai szigorúan figyelmeztették a lakosokat, hogy ne merészkedjenek a hegyekbe hajnalban vagy alkonyatkor, mert a medvék ezekben az időszakokban a legaktívabbak.

A tisztviselők azt tanácsolták a hegyekbe látogatóknak, hogy mindig csoportosan közlekedjenek, és vigyenek magukkal olyan tárgyat, amely hangot ad ki, például csengőt.

Medveészlelések és -támadások általában április környékén történnek, amikor felébrednek a téli álmukból, hogy élelmet keressenek, majd szeptemberben és októberben, amikor a téli hónapokra zsírt raktároznak fel.

A makktermés - a medvék legnagyobb táplálékforrása - csökkenése azonban kiszámíthatatlanná tette a medvék mozgását.

Decemberben a japán környezetvédelmi minisztérium nyilvánosságra hozta, hogy tavaly április és november között hat ember halt meg és 212 sérült meg medvetámadásokban.

Az NHK jelentése szerint ez felülmúlta a korábbi, 2020-as rekordot, amikor áprilistól számítva 12 hónap alatt 158 medvetámadásról számoltak be.

Májusban egy, a környezetvédelmi minisztérium által kinevezett testület javasolta a hatályos vadászati törvények felülvizsgálatát, hogy engedélyezzék a fegyverek - köztük a nyugtató pisztolyok - használatát a lakóingatlanokba behatoló medvék ellen.

A jelenlegi szabályozás szerint a fegyvereket csak akkor lehet használni a lakóingatlanban tartózkodó medvék ellen, ha azt a rendőrség elrendeli.

A japán média arról is beszámolt, hogy egyes önkormányzatok mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaznak a probléma kezelésére. A mesterséges intelligenciával összekapcsolt kamerák képesek észlelni a városközpontok felé közeledő medvéket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés