Hirdetés

Hatalmas tüntetés Tel-Avivban: ezrek vonultak utcára

Nap Híre portré Nap Híre

Ezrek tüntettek hétfőn Tel-Avivban a Hamász palesztin iszlamista szervezet által a Gázai övezetbe hurcolt túszok tárgyalásos úton való szabadon engedéséért.

"Rafah várhat, ők nem" - lehetett olvasni egy transzparensen a megmozduláson. A túszok hozzátartozói szintén beszéltek a tüntetésen, felszólítva az izraeli vezetést, hogy tűzszüneten és az elhurcoltak kiszabadításán fáradozzon. "Szülők vagyunk, akik szeretnék, ha gyerekeik hazatérnének. (...) Ha nem hozzátok haza őket, akkor a túszok vére a kezetekhez fog tapadni" - mondták a rokonok Benjámin Netanjahu miniszterelnököt hibáztatva - írja az MTI. 

"Elég legyen a vérontásból!" - hangoztatta egy olyan férfi menye, akit a Nir Óz kibucból raboltak el.

"Kössetek egyezséget és hozzátok haza őket rögvest!" - tette hozzá.

Hétfőn a Hamász háromtagú küldöttsége érkezett Kairóba, hogy egy lehetséges tűzszünetről, illetve túszcsere-megállapodásról tárgyaljon.

A ynet izraeli hírportál egy kormányzati illetékesre hivatkozva arról számolt be, hogy a mostani javaslat értelmében 33 túszt - nőket, köztük női katonákat, időseket, valamint betegeket és "szellemi fogyatékosokat" - engednének szabadon a szélsőségesek több száz palesztin fogolyért cserébe. A hírportál szerint a fegyvernyugvás ideje a szabadon engedett túszok számától függne. A Hamász minden egyes túszul ejtett izraeli katonáért 50, míg a civilekért 30 palesztin fogoly szabadon engedését követeli.

A legutóbbi tűzszünetet novemberben kötötték, akkor több mint száz túsz szabadulhatott a palesztin szervezet fogságából.

Tavaly október 7-én Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak közel 1200 halálos áldozata van és a Hamász 250-nél is több túszt is ejtett, közülük Izrael szerint körülbelül 130-an maradtak az ostromlott Gázában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés