Hirdetés

Trump megdöbbent, hogy kirúgták a műsorvezetőt, akit Orbán is fogadott

Morvay Péter portré Morvay Péter

A közelmúltban rekordbírságra ítélt Fox News most legnépszerűbb műsorvezetőjét, Tucker Carlsont is elbocsátotta.

A televíziós csatorna nem indokolta meg, miért rúgták ki Carlsont, de a döntésre nem sokkal azután került sor, hogy a hírtelevízió peren kívül megegyezett a Dominion választási rendszereket gyártó céggel.

Az alku értelmében a Foxnak közel 800 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie.

A felperes Dominion szerint a 2020-as amerikai választások után Tucker Carlson több műsorában azt állította, hogy választási csalás történt, és ebben 

az általuk gyártott szavazógépek is szerepet játszottak.

A műsorvezető egy másik folyamatban lévő ügyben is érintett: a Fox News egyik elbocsátott producere pert indított, és Carlsont is megnevezte a „szexista munkakörnyezet” kapcsán tett kifogásainál. 

Bár a konzervatív hírtelevízió formálisan köszönetet mondott Carlsonnak az elmúlt években végzett munkájáért, sokat elárul a tény, hogy nem engedték elbúcsúzni a nézőktől. 

Carlson múlt pénteken még azzal zárta a főműsoridős programját, hogy 

„hétfőn újra találkozunk”,

ebből semmi nem lett. Tíz perccel a nyilvános bejelentés előtt tudta meg, hogy kirúgták.

Tucker Carlson a nyilvánosság előtt 10 perccel tudta meg, hogy kirúgták
Tucker Carlson a nyilvánosság előtt 10 perccel tudta meg, hogy kirúgták Fox News

Nevüket elhallgató források arról számoltak be, hogy a műsorvezető elbocsátására vonatkozó utasítás a legfelsőbb szintről, Rupert Murdoch-tól, a cég vezetőjétől érkezett.

Murdoch állítólag azért is döntött úgy a cég vezetőségével együtt, hogy elbocsátják Carlsont, mert a Capitolium ostromáról azt állította, hogy azt valójában kormányügynökök provokálták ki. 

A tévés személyiség műsorának a producerétől is megvált a vállalat.

Carlson – akinek a műsorát átlagosan három millióan kísérték figyelemmel – korábban több alkalommal kritizálta a csatornánál dolgozó tudósítókat, akik az amerikai választásokkal kapcsolatos állításait megkérdőjelezték és

Donald Trumpra is tett keresetlen megjegyzéseket.

A volt elnök ennek ellenére azt mondta, hogy megdöbbentette Carlson távozása, mert nagyon tehetséges műsorvezetőnek tartja.

Az elmúlt években Tucker Carlson esti műsorában többször is megszólalhattak a magyar kormány részéről, és interjút adott neki Budapesten Orbán Viktor miniszterelnök is.

A műsorvezető 2021-ben egy egész héten át Budapestről jelentkezett be a Fox News csatornán. Ekkor többek között arról beszélt, hogy 

Magyarország a nyugati civilizáció egyik végvára Európa közepén, 

ahol a magyarok büszkék és erős az identitástudatuk. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés