Hirdetés

Tragédia történt: hajóbalesetben meghalt 22 ember

Garai Kitti portré Garai Kitti

Rettenetes tragédia történt Madagaszkár partjainál. Az atv.hu cikke szerint huszonkét ember meghalt, amikor a francia fennhatóság alá tartozó Mayotte szigetére akartak eljutni. 

Madagaszkár kikötői hatósága azt közölte: a bárka, amelyen 47-en utaztak, szombaton szenvedett balesetet a Madagaszkár északi részén található Ankazomborona térségében. A fedélzeten lévők közül 23-an élték túl a katasztrófát, 22 holttestet találtak, két embert pedig eltűntként tartanak számon.

Egy névtelenséget kérő rendőr szerint a megmentettek többsége később elmenekült, hogy ne kerüljenek a hatóságok kezére, amiért illegálisan próbáltak Mayotte szigetére jutni.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, szombaton elsüllyedt egy több tonnás magyar teherhajó a Duna németországi szakaszán. A beszámolók szerint a 85 méter hosszú hajó egy zsilipmedencében feneklett meg, a hatóságok egyelőre nem tudják az okokat. A hajó fedélzetén két magyar férfi tartózkodott, a kapitány és a kormányos. Ők gumicsónakokkal próbáltak a partra menekülni, de közben beleestek a vízbe. Végül szerencsére ki tudtak úszni a vízből, majd kihűlés miatt kórházba szállították őket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés