Hirdetés

Öngyilkosság a bevásárlóközpontban: a halálba ugrott egy tinédzser, megölt egy gyalogost is

Garai Kitti portré Garai Kitti

Két ember meghalt a japán Yokohama városában, miután egy 17 éves középiskolás lány a halálba ugrott egy bevásárlóközpontban szombat este. A tinédzser egy zsúfolt bevásárlónegyed egyik épületéről ugrott le, és ráesett egy 32 éves nőre.

Mindkettőjüket azonnal kórházba szállították, egy órával később azonban a tinédzser életét vesztette. A 32 éves nő nem sokkal ezután halt meg. 

A hivatalos statisztikák szerint a legtöbb 18 éven aluli Japánban közvetlenül az új tanév előtt öli meg magát - írja a BBC. Tavaly 513 gyermek vetett véget életének Japánban, és a leggyakoribb okként az "iskolai problémákat” említették. Míg az öngyilkosságok aránya a lakosság körében lassan csökken, a japán fiatalok körében emelkedik.

Japán az egyetlen G7-ország, ahol az öngyilkosság a tinédzserek vezető halálozási oka. Még egy kifejezés is létezik azokra a diákokra, akik nem akarnak visszatérni: futoko, vagyis „akik nem járnak iskolába”.

Az elmúlt években a hatóságok és a médiaszervezetek igyekeztek felhívni a közvélemény figyelmét azokra a kihívásokra, amelyekkel a diákok szembesülnek az év ezen időszakában. A japán közszolgálati műsorszolgáltató, az NHK például kampányt indított a Twitteren "augusztus 31-én este” címmel.

2020-ban egy 17 éves japán fiú is leugrott egy bevásárlóközpont tetejéről, és megölt egy 19 éves diáklányt Oszaka egyik forgalmas kerületében. A fiút akkor posztumusz emberöléssel vádolták meg, vagyis családja kártérítéssel tartozott az általa megölt áldozat családjának. A vádat azonban nem sokkal később ejtették.

A hatóságok egyelőre nem jeleztek vétkességet a szombat esti halálesetek kapcsán.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés