Hirdetés

Brutálisan megugrott az erőszakos iskolai fenyegetések száma Ohióban

Virág Sára portré Virág Sára

Az Egyesült Államokbeli Ohió államban jelentősen megugrott az iskolai fenyegetések száma. Ám már ez előtt is rendszeresek voltak az iskolabezárások, miután elterjedt az a minden alapot nélkülöző dezinformáció, hogy a haiti bevándorlók rendszeresen megölik és megeszik a helyiek háziállatait az ohiói Springfieldben.

A közelmúltban történt georgiai halálos iskolai lövöldözés csak növelte a pánikot: a fenyegetések bejelentésére használt vonalak, amely egész évben jelentős forgalmat bonyolítanak, most forgalmasabbak, mint valaha – írja az Axios. Dr. Ken Trump, a clevelandi székhelyű National School Safety and Security Services tanácsadó cég elnöke szerint a fenyegetések száma nem csak Ohióban nőtt meg; az egész országban emelkedés tapasztalható. 

Az Ohio School Safety Center, amely 2019 augusztusában jött létre annak érdekében, hogy segítsen az iskoláknak felkészülni az iskolai erőszakra, azt állapította meg, hogy az iskolai szünetek környékén és a más helyeken történt iskolai támadások után megemelkedik a potnciális támadásokról szóló bejelentések száma – magyarázta Torok Emily ügyvezető igazgató. Az igazgató elmondta, hogy két másik közelmúltban történt iskolai lövöldözés megnövelte a bejelentések számát. 

Hétfőn, miután több mint 30 hamis bombafenyegetést kaptak a Springfield City iskolai körzetben, Mike DeWine ohiói kormányzó katonákat vetett be annak érdekében, hogy megerősítsék a kerület 18 iskolájának biztonságát. Ohióban az utóbbi időben jelentősen megnőtt a "swatting"-ok száma is. (Ez jelen kontextusban azt jelenti, hogy hamis bombariadóval hívják fel a hatóságokat, hogy aztán a swat-team betörjön a házba – a szerk.) Ohio új törvényeket vezetett be annak érdekében, hogy felvegye a harcot ezekkel a hívásokkal. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés