Hirdetés

A metróvállalat azt a nőt hibáztatja, akit a sínekre löktek

 portré

Egyedül utazott - ezt vetették a szemére, miután a metróbalesetet túlélő nő gondatlanság miatt beperelte a torontói tömegközlekedési vállalatot.

A nőnek „tudnia kellett volna”, hogy nem biztonságos „egyedül és segítség nélkül” utaznia a metróval – állította a cég, a Toronto Transportation Commission (TTC).

„Elképesztő védekezés” – nyilatkozta a balesetet túlélő nő ügyvédje a Vice World Newsnak. "Ez olyan, mintha az áldozatot hibáztatnák egy szexuális zaklatás ügyében azért, mert rövid szoknyát viselt, amikor bántalmazták." 

A TTC azt mondta a VICE World Newsnak: nem kommentálják a folyamatban lévő jogi ügyeket. Az áldozat április 17-én a Yonge-Bloor egyik peronján állt, amikor egy másik, 45 éves asszony lelökte a sínekre. A metróvideó tanúsága szerint a későbbi áldozat a biztonsági sárga vonal mögött állt, amikor a tettes hátulról megközelítette. Az áldozat 30 percig nem kapott kellő segítséget, és a metró se tudott megállni időben.

A nőnek a szerelvény több sérülést okozott, köztük bordatörést, zúzódásokat, valamint traumát, szorongást és depressziót. Jelenleg nem tud dolgozni. Az elkövetőt a rendőrség letartóztatta és eljárást indítottak ellene. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés