Hirdetés

Sokkoló részletek: arab családok estek egymásnak a Lurdy-házban, életveszélyes sérült is van

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Tömegverekedés alakult ki péntek délelőtt Budapeseten a Lurdy-házban. A hírek szerint egy sérültet kórházba is kellett szállítani.

Péntek délelőtt brutális tömegverekedés volt egy fővárosi bevásárlóközpontban. Az első hírek szerint két társaság esett egymásnak, ami után több autóval érkeztek a helyszínre rendőrök, akik több személyt is elfogtak.

A Blikk információi szerint arab családok estek egymásnak. Mint írták, csütörtök este ért véget a ramadán, a muszlimok legnagyobb ünnepe, melynek lezárásaként hirdetett közös imát a Lurdy-ház első emeletén található konferenciaterembe az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesülete.

A beszámolók szerint, az ima rendben le is ment, ám utána többen is egymásnak estek. Nagyjából 15-18 ember verekedett össze, fiatalok és idősek egyaránt, további tucatnyi próbálta szétválasztani őket. A helyszínre riasztották a fővárosi rendőröket is, akik nagy létszámban rohantak a Lurdy-házhoz. Az érintetteket hosszú időn keresztül hallgatták ki az egyik gyorsétterem asztalainál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban kiemelte, április 21-én 8 óra 40 perc körül bejelentés érkezett arról, hogy egy IX. kerületi bevásárlóközpontban többen összeverekedtek. A helyszínre több járőr és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói érkeztek, akik három feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogtak.

Egy embert a mentők fejsérülés miatt kórházba vittek, két társát a rendőrök a kerületi kapitányságra állították elő. Elszámoltatásuk folyamatban van. A többi verekedőt jelenleg is keresik a rendőrök. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés