Hirdetés

Tombolnak az ukránok: Németország rossz fegyvereket küld nekik

 portré

Az ukrán kormány dühös és csalódott: Németország eleinte nem akart fegyvert szállítani, most meg rosszakat küldenének. Állítólag Christine Lambrecht védelmi miniszter a hibás.

A német védelmi miniszterre hetek óta nyomás nehezedett az ukrajnai háborúval kapcsolatos tétlensége miatt. Már az is feldühítette a háborúban álló kormányt, hogy a németek késleltették a fegyverszállítást. Szerda este több média is arról számolt be, hogy a miniszter végre rászánta magát a „fegyveres” segítségnyújtásra.

Csakhogy egyáltalán nem egyeztettek a kijevi kormánnyal. A lista, amit az ukránoknak szánnak, 2650 Matador típusú páncéltörő rakétát tartalmaz - írja a blick.ch

Az ukrán kormány dühös. Miért?

Ők ugyanis összeállítottak egy naprakész és a helyzethez igazodó listát. Az orosz hadsereg az elmúlt napokban megváltoztatta a taktikáját, most, ha csak lehetséges, kerüli a közelharcot. A legtöbb ukrán állást kilométerekről lövik ki.Ezért az ukránoknak más fegyverekre van szükségük: felderítő és harci drónokra, tüzérségi radarokra és elektronikus rendszerekre az ellenséges drónok és repülőgépek elleni védekezéshez.

A Bundeswehr egyelőre nem kommentálta érdemben a listát és a hibát…

(Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés