Hirdetés

Fogászati kezelést reklámoz Tom Hanks - vagy mégsem? Különös figyelmeztetés tűnt fel a sztár Instagramján

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az Oscar-díjas színész azt állítja, egy mesterséges intelligencia által generált hasonmása szerepel a hirdetésben, amelyhez neki semmi köze.

A hollywoodi sztár Instagram-oldalán közölte, hogy "semmi köze" ahhoz a mesterséges intelligencia segítségével készített reklámhoz, amelyben ő - pontosabban az AI által generált hasonmása - szerepel. Hanks arcképével ugyanis egy fogászati kezelést népszerűsítenek - írja a CNN

Figyelmeztetésül Hanks egy fotót is megosztott egy látszólagos mesterséges intelligencia-hasonmásról, amely fiatalabb önmagát ábrázolja, bár nem világos, hogy ez a fogászati kezelés reklámjából származik-e.

"Vigyázat!!! Van egy videó, ami valami fogászati kezelést reklámoz, amiben az én hasonmásom van. Semmi közöm hozzá" - hangsúlyozta az Oscar-díjas színész a közösségi oldalán.

A CNN azt írja, nem tudták minden kétséget kizáróan ellenőrizni a Hanks által hivatkozott fogászati hirdetés tartalmát, ezért megkeresték a színész képviselőit, hogy kommentálják azt, ám egyelőre nem kaptak választ.

A mesterséges intelligencia használata virtuális színészek létrehozására az utóbbi időben Hollywood egyik legforróbb témájává vált, mivel ez volt az egyik oka a folyamatban lévő színészsztrájknak is.

A mesterséges intelligencia sokkal egyszerűbb és olcsóbb CGI-használatot tesz lehetővé, ezzel olyan színészek képmását is a vászonra tudják vinni, akik nincsenek is ott a forgatáson. A SAG-AFTRA, a színészek szakszervezete azzal érvel, hogy a stúdiók a technológiát arra akarják használni, hogy a színészi állásokat megszüntessék azáltal, hogy digitális képmásokat készítenek, amelyeket méltányos díjazás nélkül örökké használhatnak.

Maga Hanks korábban már beszélt a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetséges következményeiről a filmiparban, és májusban a "The Adam Buxton Podcast" című műsorban elmondta, hogy a filmügynökök tárgyalnak arról, hogy olyan szerződéseket írjanak, amelyek a színészek képmását szellemi tulajdonként védik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés