Hirdetés

Több tanárt is kirúgtak polgári engedetlenség miatt

 portré

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárát levélben értesítették, hogy megszűnik a munkaviszonya. Az indok az volt, hogy a korábbi figyelmeztetés ellenére többször részt vett polgári engedetlenségben.

Éppen kezdődött az órám, amikor felhívott az igazgató, hogy menjek le az irodájába. Ott volt a tankerület igazgatóhelyettese és még két személy. Azt mondták, nekik csak annyi a dolguk, hogy átadjanak egy levelet, nem kommentálhatják

– mondta a 444-nek Palya Tamás.  A pedagógus azt is elmondta, hogy három napon nem vették fel a munkát a tiltakozó tanárok szeptember 9 óta. Emellett viszont dolgozott hétvégén és kirándulást is szervezett, így nem érzi korrektnek az elbocsátást. Palya nem hagyja ennyiben az ügyet és bírósághoz fordul. 

A Tanítanék Mozgalom tagja, Törley Katalin, szintén a gimnázium tanára. Ő nem volt bent az épületben, amikor hívatta az igazgató, de gyanítja, hogy levelében ugyanaz áll, mint kollégájáéban. Katalin négy másik munkatársáról is tud, akik megkapták a felmondásukat. 

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés