Hirdetés

Most már vége: a Titan utolsó roncsait és az áldozatok maradványait is a felszínre hozták

Nap Híre portré Nap Híre

Mintegy 3800 méter mélységben, a Titanic roncsaitól nagyjából 500 méterre végezték a kiemelést.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu beszámolt, a Titan tengeralattjáró júniusban indult útnak a Titanic roncsaihoz. A Polar Prince kutatóhajó, amelyről a Titant a vízbe bocsátották, a merülőhajó indulása után 1 óra 45 perccel veszítette el vele a kapcsolatot. Az OceanGate, a tengeralattjárót birtokló vállalat nem sokkal később megerősítette a híreket, miszerint a levegő elfogyott, az utasok odavesztek

Most az amerikai parti őrség felszínre hozta a júniusban a Titanic roncsai közelében szerencsétlenül járt mélytengeri búvárhajó még tenger fenekén fekvő roncsait, valamint az öt áldozat maradványait is sikerült kiemelni - írja az MTI.

A hatóság közleménye szerint a roncsok kiemelését és elszállítását a 6,7 méter hosszú jármű titánból készült zárózsilipjének felszínre hozásával befejezték. A közlés szerint az emberi maradványokat nagy körültekintéssel emelték ki a búvárhajó belsejéből, majd orvosszakértők szállították el. A katasztrófa vizsgálatának további lépéseiről később születik döntés, a körülmények vizsgálatában rész vesz az Egyesült Államok és Kanada közlekedésbiztonsági szervezete.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés