Hirdetés

Teljesült Taylor Swift rajongóinak a kívánsága, meglepetésszerűen visszatértek a sztár zenéi TikTokra

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Taylor Swift dalai újra elérhetőek a TikTok-on, miután a kiadója egy vita miatt leállította a tartalmainak licencelését az alkalmazáshoz.

Zenéinek csütörtöki visszatérése új, The Tortured Poets Department című albumának megjelenése előtt történt - írja a BBC.

Ahogy azt korábban a Naphire.hu is megírta, az Universal Music február elején tiltotta le előadóinak dalait, köztük Rihannát és Ariana Grandét, licencelési vitára hivatkozva.

Számos előadó panaszkodott a TikToktól kapott nem megfelelő jogdíjakra.

Míg a 34 éves énekesnő számos dala - köztük a You Belong With Me és a Cruel Summer - újra elérhető a felhasználók számára, hogy hozzáadják a videóikhoz, a Universal más előadóihoz tartozó zenéket még mindig nem listázták újra.

Ennek oka az lehet, hogy a többi előadóval ellentétben Swift saját maga birtokolja a zenéinek szerzői jogait a Universalral kötött 2018-as megállapodás értelmében. Egyes jelentések szerint Swift külön megállapodást kötött a TikTokkal.

A "Swiftiek" - azaz Taylor Swift rajongói - a platformon osztották meg örömüket a kedvenc előadójuk dalainak visszatérése miatt.

"Istenem, ez feldobta az egész évemet" - írta Jessica Golich a közösségi oldalon, hozzátéve, hogy hamarosan Taylor új albuma is felkerülhet a platformra, ami jövő pénteken, azaz április 19-én fog megjelenni.

Divendra Rai felvett egy videót, amelyben a Cruel Summer című számra tátog. A videót azzal a szöveggel osztotta meg a platformján, hogy "üdv újra, Taylor!!!".

A Universal január 30-án közzétett nyílt levelében azt állította, hogy "a TikTok végső soron egy zenei alapú üzletet próbál felépíteni, anélkül, hogy tisztességes értéket fizetne a zenéért".

A Universal azt is közölte, hogy aggódik amiatt, hogy a művészek nem kapnak méltányos kártérítést az AI által generált dalokért, amelyek úgy hangzanak, mint az igaziak, mint például a Drake és The Weeknd által készített dal, amely vírusként kezdett el terjedni több platformon is, mielőtt letiltották volna.

Swift az év elején, 13. Grammy-díjának átvételekor jelentette be vadiúj albumát. Az április 19-én megjelenő The Tortured Poets Department a szupersztár 11. stúdióalbuma.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés