Hirdetés

Elsőre talán értelmetlenne tűnő trend hódít a TikTokon: Ön kibírná?

Nap Híre portré Nap Híre

Michael Ceely egyszer egy négyórás repülőúton úgy döntött, csak fogja magát és elmerül a gondolataiban. Se magazinok, se filmek, se podcastok, csak nézett ki az ablakon és figyelte a repülési térképet.

Ceely, a férfiakkal való munkára szakosodott kaliforniai terapeuta úgy vélte, ez egyfajta digitális méregtelenítés. De az interneten egyre több fiatal férfi végzi ugyanezt a gyakorlatot, de egészen másképp márkázza: "nyers kutyázásnak" hívják.

"Belefáradtam a szokásos rutinba, hogy filmet nézek vagy könyvet olvasok a fedélzeten, ezért azt mondtam, hogy csak bámulok ki a fejemből" - mondja Ceely a repülőgépen szerzett tapasztalatairól.

"A férfiak szeretik a kihívásokat" - mondja. "A férfiak számára határozottan társadalmilag elfogadhatóbb, ha valami ilyesmivel hencegnek. Azt is gondolom, hogy ez inkább a férfiak pszichéjéből fakad: szeretem a kihívásokat, meglátjuk, hogy végig tudom-e csinálni."

Néhány férfi a kihívást tovább vitte, mint a fedélzeti szórakoztatás mellőzése: volt, aki a fedélzeti ételek és italok kihagyását is a feladat részévé tette.

A trend hódít a közösségi médiában, a TikTok-felhasználók egymással versenyeznek, hogy ki bírta a leghosszabb ideig a legkevesebb kényelemmel. Egy oiwudini nevű brit DJ 1,3 millió lájkot kapott egy videóra, amelyben azzal dicsekedett, hogy hétórás repülőúton utazott fejhallgató, alvás és egyéb kényelmi eszközök nélkül. Az egyik kommentelő "hihetetlen dopamin detoxnak" nevezte az élményt.

Néhány nő is beszállt a játékba. A TikTokker Veronica Skaia elmondta, hogy ez a kedvenc utazási formája. "Csak bámulok a mélységbe, és figyelem a kis GPS-síkot" - mondta egy videóban, amelyhez 9905 komment érkezett.

A GQ riportere, Kate Lindsay a sajnálatos nevű trend egyik eredetét a Hijack című Apple TV-sorozatra vezeti vissza, amelyben az Idris Elba által alakított karakter telefon és egyéb eszközök nélkül ül repülőre. A sorozatban azonban Elba karakterének nem sok ideje van arra, hogy a semmibe bámuljon, mivel azzal van elfoglalva, hogy tárgyaljon egy csapat terroristával, akik eltérítették a gépet, amelyen ő is utazik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés