Hirdetés

Nagyon nagy a baj a Teslákkal, bármikor kinyílhatnak az ajtók egy ütközés során

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Tesla egy pénteki jelentés szerint 120 423 járművet hív vissza az Egyesült Államokban, mert fennáll a veszélye annak, hogy az ajtók kinyílnak ütközés esetén. 

Az ország közúti közlekedésbiztonsági hatósága pénteken jelentette be a 2021-2023-as Model S és Model X járműveket érintő visszahívást, mondván, hogy ezek nem felelnek meg bizonyos szövetségi biztonsági előírásoknak az oldalütközés elleni védelem tekintetében.

A Tesla a probléma orvoslására egy vezeték nélküli szoftverfrissítést adott ki - írja a New York Post

Az Elon Musk vezette vállalat 20 éves történetének eddigi legnagyobb visszahívása éppen a múlt héten zajlott, amikor több, mint 2 millió autót hívtak vissza az Egyesült Államokban. Ez a visszahívás szinte az összes, amerikai utakon közlekedő járművet érintette. A szövetségi szabályozó hatóságok megállapították, hogy a vezetéstámogató rendszer, az Autopilot nem működik megfelelően, és túl nagy biztonságérzetet ad a sofőröknek.

Mint írták, ezzel megnövekedhet a balesetek kockázata, ugyanis a vezető nem érzi a felelősséget a jármű működéséért, és nincs felkészülve arra, hogy szükség esetén beavatkozzon. 

Korábban a naphire.hu írt arról is, hogy kitálalt a Tesla egyik volt alkalmazottja arról, hogy a cég önvezető járműveit meghajtó technológia nem elég biztonságos a közutakon való használathoz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés