Hirdetés

Megvan a hiperszuper Tesla-modell legádázabb ellensége: a szappan

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A Tesla közel 4000 Cybertruckjának visszahívását rendelte el a gázpedál miatt, amely lenyomáskor beragadhat. Az ok: a szappan.

Fotó: Tesla/YouTube

"Egy nem jóváhagyott változtatással kenőanyagot (szappant) vezettek be a rendszerbe, hogy segítsék egy betét gázpedálra történő beszerelését. A maradék kenőanyag csökkentette a betét pedálhoz való tapadását" - írta az NHTSA a visszahívási dokumentumban.

A Tesla még nem részletezte, hogy hány darabot gyártott a futurisztikus kinézetű Cybertruckból. Azt azonban közölte, hogy lassan felfuttatja a jármű gyártását, amelynek első kiszállításai november végén történtek meg.

Az NHTSA szerint a visszahívás "az összes 2024-es modellévi ("MY") Cybertruck járművet érinti, amelyet 2023. november 13. és 2024. április 4. között gyártottak" - írja a CNN. 

Ez azt jelenti, hogy a visszahívott 3878 autó valószínűleg már az USA útjain közlekedik. A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal dokumentumai a visszahívásról azt írják, hogy "amikor nagy erő hat a gázpedál betétjére, a betét elmozdulhat, ami a pedál beszorulását okozhatja a pedál feletti belső burkolatba".

A biztonsági felügyelet szerint a Tesla texasi, Austin melletti gyárában az autókat összeszerelő munkások helytelenül használtak szappant, hogy segítsék a gázpedálra szerelt betétalkatrész összeszerelését.

A gázpedál beragadásának problémája először a közösségi médiában és online vitafórumok hozzászólásaiban merült fel.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés