Hirdetés

Terroristák fenyegették meg az olasz miniszterelnököt

Nap Híre portré Nap Híre

Őrizetbe vettek kedden Milánóban két, az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó egyiptomi férfit, aki az interneten támadással fenyegette meg az olasz államot és Giorgia Meloni miniszterelnököt.

A milánó ügyészség tájékoztatása szerint az egyik férfi 50, a másik 40 éves. Egyikük egyiptomi állampolgár, a másik egyiptomi származású olasz, mindketten takarítóvállalatok dolgozói. Milánóhoz közeli otthonukban vették őrizetbe őket. A rendőrség 2021 óta megfigyelés alatt tartotta aktív internetes tevékenységüket: többek között videofelvételen örökítették meg, amint hűséget fogadtak az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

Pénzt gyűjtöttek és utaltak át az Iszlám Állam tagjainak özvegyei számára Palesztinába, Jemenbe és Szíriába. Pénzt küldtek a terrorszervezet egyik feltételezett tagjának is, emellett örömmel kommentálták a terrorszervezet által elkövetett öldökléseket és merényleteket.

Súlyos fenyegetéseket osztottak meg egymás között, ezekben a Nyugat, az olasz állam és a kormányfő elleni támadásokról írtak.

Hivatkozás másolása

Őrizetbe vételüket a milánói hatóságok azután rendelték el, hogy a Hamász terrorszervezet október 7-i izraeli támadása nyomán Olaszországban is szigorították a nemzetbiztonsági ellenőrzéseket. Az ügyészség szerint a két egyiptomi nem állt kapcsolatban a Brüsszelben hétfő este merényletet elkövető tunéziai férfival - írja az MTI. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, két svéd állampolgárt agyonlőttek, egy harmadik személyt pedig megsebesítettek hétfő este Brüsszelben. Arról is beszámoltunk, hogy a rendőrök lelőttek egy férfit az elkövető elleni hajszában. Később kiderül a beszámolókból, hogy az iszlamista merénylővel a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, egy kávézóban nyitottak tüzet a rendőrök a rajtaütésben. A férfi a kórházban belehalt sérüléseibe 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés