Hirdetés

Szakított a két nehéz természetű zseni

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Novak Djokovic és Goran Ivanisevic útjai különválnak - jelentette be szerdán a teniszvilágelső, véget vetve ezzel ötéves, 12 Grand Slam-győzelmet hozó kapcsolatuknak.

Novak Djokovicot nem lehet szeretni. Akkorát trollkodott az Aranylabda-díjátadón, hogy nem lehetett nem odalenni érte. Előzőleg behúzta 24. Grand Slam-győzelmét, ám az idei év nehezebben indult a számára.

Ezzel összefüggésben változott Djokovic edzői stábja, és kikerült belőle a korábbi legendás horvát teniszező, Goran Ivanisevic.

Djokovic a horvát 2001-es wimbledoni bajnokot a 2019-es füves pályás Grand Slam előtt az edzői csapat tagjává fogadta, és bár a szerb elismerte, hogy "a pályán belüli kémiájuknak voltak hullámvölgyei", de hatalmas sikereket is eredményezett – írja az AFP.

Djokovic az előző évek sikereihez képest rosszul kezdte az évet, és az Australian Open elődöntőjében kikapott a későbbi bajnok olasz Jannik Sinner-től, majd Indian Wellsben a harmadik fordulóban kikapott a szintén olasz Luca Narditól, végül - állítása szerint időbeosztási problémák miatt - visszalépett a miami tornától.

"Goran és én néhány napja úgy döntöttünk, hogy abbahagyjuk a közös munkát" - posztolta Djokovic az Instagramon. "A pályán belüli kémiánknak voltak hullámvölgyei, de a barátságunk mindig sziklaszilárd volt. "Sőt, büszkén mondhatom (nem biztos, hogy ő is büszke rá), hogy amellett, hogy együtt nyertünk versenyeket, volt egy mellékes csatánk is a Parchisiben hosszú éveken át" - utalt az online játékra. "És az a verseny számunkra soha nem áll meg. Šefinjo, köszönök mindent barátom. Szeretlek."

Djokovic szerint a változékony és karizmatikus Ivanisevic többet hozott a partnerségbe, mint a tenisztehetségét: pontosan azt, amit ő és az akkori vezetőedzője, Marian Vajda keresett.

"Tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor meghívtam Gorant, hogy legyen a csapatom tagja" - mondta Djokovic. "Ez még 2018-ban történt, és Marian (Vajda) és én újítani szerettünk volna, és némi varázslatot vinni a duónkba.

"Rengeteg nevetést, szórakozást, év végi No1-es helyezéseket, rekordokat és további 12 Grand Slam-győzelmet (és néhány döntőt) is hoztunk azóta" – emlékezett vissza Djokovic.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés