Hirdetés

Vigyázat! Több veszélyes alkalmazás is terjed, ha ezeket látja, azonnal törölje a telefonjáról

Nap Híre portré Nap Híre

Rendkívül körültekintően kell eljárni akkor is, ha az elvben ellenőrzött appokat listázó Google Play Áruházból tölt le valamit a mobiljára. Két olyan szabadon elérhető alkalmazás is felbukkanat a piactéren, amelyekben a biztonsági kutatók egy okostelefonokon tárolt adatok után kémkedő trójai programot találtak.

Sok felhasználó valószínűleg tisztában van azzal, hogy nem tesztelt webhelyekről származó alkalmazásokat nem szabad hanyagul letölteni. De az ellenőrzött appokat tartalmazó Google Play Áruházban is javasolt az óvatosság. A Kaspersky biztonsági szakértői egy Necro nevű trójaira bukkantak, amely két alkalmazásban rejtőzik – írja a Blikk.

Kiderül, hogy a kártevő szteganográfia segítségével csempészi be magát az érintett alkalmazások kódjába, így elrejti magát. Ez még nehezebbé teszi az észlelést, mint korábban. A Necro először 2019-ben jelent meg, és most egy továbbfejlesztett változatban is forgalomba kerül. Különösen az Oroszországból származó felhasználók érintettek, de a trójai már csak ebben az országban csinál huncutságokat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés