Hirdetés

Áll a bál az X-en: egyre dühösebbek Taylor Swift rajongói, miután kiszivárgott az legújabb albuma

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Taylor Swift új albuma, a The Tortured Poets Department a jelek szerint egy nappal a megjelenés előtt kiszivárgott, és ezzel őrületbe kergette a rajongókat.

Sokan megosztották az albumról kiszivárgott zeneszámokat a közösségi médiában, egyesek azt állítják, hogy egy Google Drive link segítségével kerültek fel az internetre a dalok.

Míg egyes Swiftiek (az énekesnő rajongói) egyből belevetették magukat és meghallgatták az új albumot, míg mások szerint az igazi rajongók megvárják Taylor Swift 11. nagylemezének pénteki hivatalos megjelenését.

Az énekesnő a februári Grammy-díjátadón jelentette be 11. stúdióalbumának megjelenését. Ez az első teljesen új dalokat tartalmazó albuma a 2022 októberében megjelent Midnights óta - írja a BBC.

Az X-en (korábban a Twitter) egyes rajongók gyorsan közölték, hogy nem fogják idő előtt meghallgatni kedvencük új zenéjét; míg mások a hamis linkekkel árasztották el a közösségi oldalt, hogy "eltűntetssék" a szivárgást és megakadályozzák, hogy az emberek megtalálják a kiszivárgott dalokat.

"Tegye fel a kezét, aki TÉNYLEG Taylor Swift rajongó, és nem hallgatja meg [a kiszivárgott albumot]"

- írta az X-en egy felhasználó. Egy másik pedig úgy fogalmazott, hogy "az embereknek meg kell érteniük, hogy ez nem csak arról szól, hogy rajongók vagyunk. Hanem arról is, hogy tiszteljük mások kemény munkáját".

"Taylor és a csapata aprólékosan megtervezte és keményen megdolgozott ezért az album megjelenéséért, ne legyetek tiszteletlenek és ne tegyétek tönkre mások [örömét]".

Egy másik rajongó azt közölte, hogy ő megvárja a pénteket, hogy meghallgathassa az egész albumot és "átélhesse az első hallgatás élményét".

Más rajongók azt találgatták, hogy a számok esetleg mesterséges intelligencia által generált hamisítványok lehetnek, bár néhány online megosztott, "AI-generáltnak" vélt számról kiderült, hogy régebbi, kevésbé ismert Swift-dalok.

Nem ez lenne az első eset, hogy a sztár összeütközésbe kerül az AI-val. Januárban az X letiltotta a "Taylor Swift" keresést, miután az énekesnőről készült, mesterséges intelligencia által generált képek kezdtek keringeni az oldalon.

Az új album érkezését a rajongói közösség már nagyon várta, mivel ez azt jelenti, hogy a sztár idén nyáron Európába folytatódó Eras elnevezésű turnéján akár ezeket is elénekelheti élőben a közönségnek.

A Midnights, amely az Anti-Hero, a Bejeweled és a Karma című kislemezeket tartalmazza, szintén kiszivárgott az internetre a megjelenés előtt. A kiszivárgás azonban nem ártott Swift kereskedelmi kilátásainak, és az albumból az első héten 1,6 millió példányt adtak el csak az Egyesült Államokban, majd a Grammyn az év albumának járó díjat is elnyerte, ezzel Swift lett az első, aki négyszer nyerte el ezt a díjat.

A hónap elején Swift csatlakozott Elon Muskhoz, aki egy új lista szerint a világ leggazdagabb emberei között szerepel.

A popsztár 1,1 milliárd dollárral került fel először a Forbes világ (dollár)milliárdosainak listájára, Sam Altmannal, a ChatGPT nevű mesterséges intelligencia chatbot megalkotójával együtt, akinek 1 milliárd dollárra becsülik a vagyonát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés