Hirdetés

Durva részletek: női taxistól vették el az Árpád hídi tragédiát okozó autót

Nap Híre portré Nap Híre

Egy forgalommal szemben közlekedő taxi – amelyet percekkel korábban tulajdonítottak el – és két másik jármű ütközött az éjjel. Az okozón kívül ketten vesztették életüket, négyen megsérültek.

Budapest III. kerületében, a Tavasz utcában állt meg pihenni egy taxisofőr nő 2024. július 3-án éjszaka. Az asszony a kocsija mellet dohányzott, amikor 22 óra 20 perckor egy idegen férfi beült a volán mögé. A nő próbálta megakadályozni, de a férfi – némi dulakodást követően – elhajtott a kocsijával. Forgalommal szemben hajtott fel az Árpád hídra, már itt ütközött egy, a lehajtón szemben, szabályosan közlekedő autóval, ekkor még nem sérült meg senki. A hídon továbbra is a forgalommal szemben haladt Pest irányába, majd a margitszigeti lehajtó után okozott balesetet, ebben egy személyautó és egy másik taxi volt érintett. A hármas ütközésben az eltulajdonított taxit vezető 43 éves férfi, valamint a szemben közlekedő Suzukit vezető 34 éves férfi és 32 éves női utasa a helyszínen életüket vesztették. A másik taxi vezetőjét és három utasát a tűzoltók vágták ki a roncsból, majd a mentők kórházba vitték őket - olvasható a police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, valamint halálos közúti baleset okozása miatt folytat büntetőeljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják, hogy az okozó mekkora sebességgel haladt a baleset idején, és azt is, hogy volt-e szervezetében alkohol, vagy bármilyen bódító hatású szer.

A balesetet okozó férfit a tragédia előtti hajnalon már előállították a III. Kerületi Rendőrkapitányságra, mert arról érkezett bejelentés, hogy zavartan viselkedik. A kiérkező rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak nála, és a gyorsteszt is pozitív eredményt mutatott, ezért mintavételre előállították, majd kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Mivel az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, ezt követően szabadon bocsátották.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés