Hirdetés

Tasnádi Péter élő adásban üzent Gyárfás Tamásnak a Fenyő-gyilkosságról

Nap Híre portré Nap Híre

Tasnádi 13 és fél évet ült börtönben, de még mindig eljárás alatt van két ügy miatt, az egyik egy hét éve húzódó orgazdasági ügy. Erről maga beszélt az ATV Start című műsorában. Tasnádi Péter Gyárfás Tamás Startban elhangzott szavaira is reagált. 

„Magát mindig megkérik valamire” – mondta Tasnádinak Rónai Egon, utalva a Tasnádi által említett orgazdaság-ügyre és arra is, hogy Tasnádi Péter szerint Gyárfás Tamás megbízta őt Fenyő János meggyilkolásával, mire az egykori keresztapa visszakérdezett: „Most mit csináljak?”

Tasnádi szerint Gyárfás Tamás, akit első fokon hét év fegyházbüntetésre ítéltek a Fenyő János meggyilkolására történő felbujtásért, tévedésben volt az ATV Startnak adott keddi interjújában, amikor azt állította, hogy Tasnádi 13 évig nem beszélt a Fenyő-gyilkosságról, vagy mást kommunikált, és 13 év után megváltoztatta a véleményét. 

A valóságban Tasnádi szerint az történt, hogy ő 13 évig nem állt szóba a rendőrökkel, majd 13 év után elétették a volt felesége, az akkori legjobb barátja és mások vallomásait, akik a vallomások szerint tőle tudták azt, hogy Tasnádi Péter megbízást kapott Gyárfás Tamástól Fenyő János meggyilkolására. Tasnádi szerint egykori barátai és munkatársai még Fenyő János meggyilkolása előtt elmentek a rendőrségre és tanúvallomást tettek. Tasnádi állítása szerint megkérdezte Kovács Lajos rendőr ezredest, hogy ha tudtak a Fenyő elleni merényleg előkészületeiről, akkor miért nem akadályozták meg, azt válaszolta, hogy nem vették komolyan. 

A műsorban Tasnádi Péter megerősítette azt a korábbi állítását, hogy Gyárfás Tamás megbízta őt Fenyő János likvidálásával és azt is, hogy Gyárfás több ízben adott neki pénzt. Az esetet Tasnádi megírta egy, jövő hónapban megjelenő könyvben, aminek az a címe, hogy Mr. Tasnádi.

Azt is elmondta ugyanakkor, hogy szerinte nem Gyárfás Tamás ölette meg végül Fenyő Jánost annak ellenére, hogy őt szerinte megbízta a merénylettel és fizetett is érte. Milliószor van olyan, hogy az ember begurul, és azt mondja, megöl vagy megölet valakit – vélekedett Tasnádi Péter. 

Tasnádi szerint elvette Gyárfástól a Fenyő meggyilkolására szánt pénzt, de senkinek nem adott megbízást a merénylet elkövetésével. Azt is elmondta, hogy 6 millió forintot kapott előlegbe Gyárfástól, de ezért végül nem tett semmit. 

Tasnádi Péter azt mondta, nem akarta megölni Fenyő Jánost. „Nem szoktam embert ölni” – mondta az egykori keresztapa. Hozzátette: a Fenyő meggyilkoltatása miatt végül életfogytiglara elítélt Portik Tamással nem volt kapcsolatban, sőt Portik őt is meg akarta ölni Gyárfás és a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint. Az ellene tervezett merényletet az hiúsította meg, hogy a távirányított robbanószerkezetben lemerült az akkumulátor – mondta Tasnádi. 

A Gyárfás Tamás ügyében hozott ítéletről Tasnádi Péter azt mondta: ha Gyárfás Tamás bűnös, ez az ítélet kevés, ha viszont ártatlan, sok. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés