Tanulják a belgák a szegénységet

  • Életmód
 portré

A belga lakosoknak egyre szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat. Muszájból olykor kihagyják a reggelit vagy az ebédet.

Minden hetedik belga lakos az elmúlt két hétben pénzügyi problémák miatt kihagyott egy-egy étkezést – írta kedden a The BrusselsTimes hírportál egy felmérésére hivatkozva. Ennek keretében 2552 lakost kérdeztek meg anyagi helyzetéről és életminőségéről az ország minden táján. A válaszadók 13 százaléka azt vallotta, hogy az elmúlt két hétben kihagyott egy étkezést, 7 százalékuk pedig azt, hogy volt olyan nap, hogy nem evett semmit.

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 55 százaléka komolyan aggódik a vásárlóerő romlása, a rekordmagas infláció és az emelkedő energiaárak miatt.

A belgák elhalasztják a nagyobb vásárlásokat, visszafogják a szabadidős kiadásaikat, kevesebbet vezetnek, és kevesebb üzemanyagot vásárolnak. A francia nyelvű régiókban a kedvteléseikről is lemondanak.

A hírportál szerint a belga lakosok nem igazán tudják, hogyan védjék meg vásárlóerejüket. A megkérdezettek 86 százaléka a „szupergazdagok” adóztatását támogatja a leginkább, 91 százalékuk pedig a környezetszennyező nagyvállalatokra kivetendő adókat. Mindössze 11 százalékuk támogatta az áfa megemelését 22 százalékra, és vegyesen reagáltak a bérjövedelmekre kivetett adók emelésével kapcsolatban - írja az index.hu

Cimkék:
  • belga szegénység
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet