Hirdetés

Kitört a háború Tahi Tóth László családjában, az örökségért megy a harc

Nap Híre portré Nap Híre

Tahi Tóth László és felesége, Kárászy Szilvia halála után elhidegültek egymástól az örökösök, és kitört a háború az örökség miatt.

A házaspár tulajdonában több ingatlan is volt, többek között egy balatoni nyaraló, egy üzlethelyiség, egy raktár és egy budai lakás, ami egykor a színész otthona volt. A színész testvére, Gábor elmondása szerint ez a családjuk egyetlen örökségét képezte volna, csakhogy Kárászy Szilvia kézzel írott végrendeletében a lakás helyrajzi száma helyett az egyazon címen, de más helyrajzi számon szereplő garázs azonosítója szerepel, így a végrendeletből kimaradt a hagyaték legértékesebb ingatlana. A Blikk cikke szerint a végrendeletben benne van egy kis értékű garázs, amelynek hét Tahi Tóth örököst és egy haszonélvezőt jelölt meg az özvegy. 

A Kárászy-család kezdetben egyetértett azzal, hogy hiba történt, azonban múlt ősszel valami megváltozott és azt közölték a Tahi Tóth családdal, hogy mindössze egy garázst örököltek. 

Ez tisztességtelen, minden erejükkel azon dolgoznak, hogy kisemmizzenek minket! Holott minden bizonnyal nekik is egyértelmű, hogy Szilvia a lakást, nem csupán a garázst akarta ránk hagyni... Ezt az is alátámasztja, hogy jelentős örökösökként velük egyenlő arányban kérték a családunk hozzájárulását Szilvia temetésének költségeihez, ami tetemes összegre rúgott

- árulta el Tahi Tóth Gábor, aki úgy véli, nem életszerű, hogy Szilvia épp a budai otthonukat ne említette volna a végrendeletben, hiszen minden apró ingóságról rendelkezett.

A Kárászy család valamennyi ingatlant, a budai lakást, a raktárat, a garázst, a belvárosi üzlethelyiséget és a balatoni nyaralót is már a közelgő hagyatéki tárgyalás előtt felnyitotta, sőt a nyaraló széfjét lakatossal feltörték

- nyilatkozta a lapnak a színész testvére, aki azt is elmondta, hogy a mai napig nem tudnak bejutni testvére budai lakásába, ahol a festményei, díjai és személyes tárgyai is megtalálhatók. "Elkeserítő, hogy idáig jutottunk" - panaszolta el. 

Tahi Tóth Gábor egyébként abban bízik, hogy a hagyatéki tárgyaláson rendezni tudják a problémát és jobb belátásra térnek az örökösek. Kárászy Szilvia egyik unokatestvére - aki egyébként nem örököl - nem tud semmilyen vitáról a családok között. Szerinte egyetlen végrendelet van, amiben minden világosan le van írva.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés