Hirdetés

Ömlött a jégeső az égből, elesett a Pilis: volt, ahol bokáig ért a jég

Nap Híre portré Nap Híre

Felhőszakadást és kiadós jégesőt hozott a főváros felé forduló szupercella a Pilisbe. 

Fotó: idokep.hu
Fotó: idokep.hu

Az Időkép beszámolója szerint Solymár és Nagykovácsi térségére kiadós, cseresznye nagyságot elérő jégeső zúdult le vasárnap este.

Mint írják, Budakeszi, Nagykovácsi és Solymár térségében rövid idő alatt annyi jég zúdult le, hogy helyenként bokáig lehetett benne gázolni. A jégszemek mérete  zömében cseresznye nagyságú volt.

A szupercella már nem jutott el a Dunakanyarig, a fővárostól délre haladó párja pedig már korábban feloszlott. A következő napok azonban újabb zivatarokat tartogatnak.

Ma is jégeső zúdulhat a nyakunkba, az egész országra kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, hétfő délelőtt helyenként, déltől, estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, valamivel nagyobb valószínűséggel a délutáni, esti órákban az Északi-középhegység térségében, a középső országrészben, illetve Észak-Alföld térségében. Helyenként intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), viharos széllökés (60-90 km/h), illetve felhőszakadás (~25-30 mm, hegyvidéken elsősorban az Északi-középhegységben lokálisan > 30 mm) kíséretében. Estétől, késő estétől kevesebb helyen, de tovább folytatódik a zivatartevékenység.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés