Hirdetés

Közelít az ítéletidő: ránk szakad az ég, az egész országra kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyon durva lesz, ami közelít felénk, bőrig ázunk ma.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Heves zivatarok is előfordulhatnak.

A déli, délkeleti irányú szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Az egész országra kiadták a riasztást

A veszélyjelzés szerint délelőtt helyenként, déltől, estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, valamivel nagyobb valószínűséggel a délutáni, esti órákban az Északi-középhegység térségében, a középső országrészben, illetve Észak-Alföld térségében.

Helyenként intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), viharos széllökés (60-90 km/h), illetve felhőszakadás (~25-30 mm, hegyvidéken elsősorban az Északi-középhegységben lokálisan > 30 mm) kíséretében. Estétől, késő estétől kevesebb helyen, de tovább folytatódik a zivatartevékenység.

A déli, délutáni órákban egy-egy heves zivatarra (> 2 cm jégátmérő, > 90 km/h széllökés, > 30 mm lokális csapadék) is van esély a középső országrészben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés