Hirdetés

Szörnyű katasztrófa rázta meg Alaszkát, három embert eltűntként keresnek

Nap Híre portré Nap Híre

Alaszkában három embert még mindig keresnek, három nappal egy súlyos földcsuszamlás után, amely három ember halálát, többek sérülését okozta az állam délkeleti partvidékének egy halásztelepülésén.

Az eltűnteket célzottan nem keresik tovább, hanem a mentőegységek a földcsuszamlás által elzárt autópálya megtisztítására fordítják erőiket, és a munka közben próbálnak az eltűntek nyomára lelni - közölte Alaszka közbiztonsági hivatalának szóvivője csütörtökön - írja az MTI.

Austin McDaniel elmondta, hogy az áldozatok és eltűntek után hétfő óta kutyákkal és nyomkeresővel kutattak szárazföldön és vízen egyaránt. Hétfőn egy gyermek holtestét találták meg, majd kedd este két felnőttét. Az eltűntek között két további gyerek van, valamint egy felnőtt.

A szigeten fekvő Wrangell városának egy részét az erős széllel járó heves esőzés okozta földcsuszamlás elvágta a külvilágtól. Csak tengeri és légi úton közelíthető meg az ott élő több mint 50 család. A természeti katasztrófa során a fenyőerdő több mint 130 méter széles sávban gyakorlatilag teljes egészében eltűnt a körzet fontos autóútját is maga alá temetve egészen a tengeröbölig - írja az MTI.

Wrangell Alaszka legrégibb, nem őslakosok által alapított települései közé tartozik. 1811-ben hozták létre, amikor orosz kereskedők üzleti kapcsolatot létesítettek a helyi őslakos közösséggel. A ma valamivel több mint 2000 lakosú város fejlődését kialakulása óta a helyi népesség mellett az oroszok, az amerikaiak és britek határozták meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés