Hirdetés

„Ecuador a legvéresebb korszakát éli”, újabb gyilkosság rázta meg az országot

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy ecuadori politikai vezetőt kevesebb mint egy héttel az elnökjelölt meggyilkolása után öltek meg.

Az Ecuadort megrázó, példátlan erőszak egy újabb politikai vezető életét követelte hétfőn, így az elmúlt négy hétben a politikával összefüggő gyilkosságok száma háromra nőtt.

Pedro Briones, a Rafael Correa volt elnök pártjának, a Revolución Ciudadana helyi vezetőjének halálos lelövését Luisa González, a vasárnapi rendkívüli elnökválasztás éllovasa, ugyanennek a pártnak a tagja is megerősítette.

A lövöldözés az északi Esmeraldas tartományban történt, írja az AP.

„Ecuador a legvéresebb korszakát éli” – írta González a Twitteren.

A politikust alig egy héttel azután ölték meg, hogy fényes nappal meggyilkolták Fernando Villavicencio elnökjelöltet.

Villavicenciót egy politikai tüntetés végén ölték meg Quitóban, a fővárosban.

Július 26-án, Mantának, az ország harmadik legnagyobb városának a polgármesterét lőtték le. A 38 éves Agustín Intriago-t nemrégiben választották újra.

Az elmúlt három évben több ezer embert öltek meg Ecuadorban. Ekkor történt, hogy az ország jelentős kábítószer-kereskedelmi csomóponttá alakult, és a kartellekkel helyi bandák küzdenek az utcák, a börtönök és a kábítószer-útvonalak ellenőrzéséért. A választási viták középpontjában is a bűnözés és az erőszak van.

Az Associated Pressnek adott interjújában González elmondta, hogy Villavicencio meggyilkolását követően módosította biztonsági protokollját, de továbbra is megtagadta a golyóálló mellény viselését, arra hivatkozva, hogy ő egy keresztény nő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés