Hirdetés

Szomorú hír érkezett: elváltak Korda György és Balázs Klári útjai a Sziget fesztiváltól

Nap Híre portré Nap Híre

Az idén nem lesz Korda György – Balázs Klári koncert a Szigeten.

Zajlik az élet Korda György és Balázs Klári körül. Nemrég megismerkedésükről meséltek, legendás villájukat pedig a hírek szerint egy orosz oligarcha vette meg. 

Ám a Sziget közönsége idén hiába várja őket. Pedig az elmúlt több mint húsz évben Korda György és Balázs Klári fellépése a Sziget fesztiválon kultikussá vált. Ugyan a 2002-ben kezdődött közös történetük alatt maradtak ki évek, a tavaly elképesztő visszatérést produkáltak. 

– Egyszerűen az történt, hogy idén nem hívtak meg minket a Szigetre. Igaz, más fesztiválra, például az EFOTT-ra vagy a Campusra igen, sőt, a Plázson is lesz nagykoncertünk – árulta el Korda György a Blikknek, hozzátéve: – Tényleg nem baj ez, ahogy látjuk a fellépőket, most más irányba indultak a szervezők, de szívesen visszatérünk máskor – tette hozzá az énekes, aki azt is elárulta, mi lehet a fesztiválszervező döntésének hátterében.

– Idén mi léptünk egy szintet, már nem lépünk fel csak zenekarral, illetve egy menedzsment intézi a dolgainkat. Öt zenész és hat táncos van velünk a színpadon, és persze, a műszaki csapat, így közel húszan dolgozunk együtt, hogy a kivetítővel és csodás látvánnyal összerakott másfél órás koncert tökéletes legyen – mondta az énekes, aki szívesen mesélt arról, milyen a zenekaros élet. Ugyan nem a bandával egy kisbuszban utaznak az adott helyszínre, se szívesen buliznak a csapattagokkal, akiknek a profizmus érdekében be kell tartaniuk az alapszabályokat.

– Ami az egyik legfontosabb, hogy ugyan van catering, ellátnak mindenféle jóval minket, egy dolog tilos: nincs alkohol a színfalak mögött – jelentette ki Balázs Klári, aki nevetve hozzátette: az, hogy a fiatalok a koncert után mint csinálnak, már nem az ő dolguk. A Sziget fesztivál szervezői a Blikk kérdésére megerősítették, hogy szeretik Korda Gyuri bácsit, de technikailag nem tudják vendégül látni a produkciót.

– Minden tiszteletünk Gyuri bácsié, imádjuk a koncertjei minden pillanatát, de a Sztereo Színpadunk felhozatalából is látszik, hogy idén a slágertörténelem egy későbbi korszakát járjuk körül. Bár Korda György örökérvényű klasszikus, azt is tudomásul kell vennünk, hogy az új Balázs–Korda-produkció már kinőtte a színpad adta technikai lehetőségeket – kaptuk a választ a fesztivál sajtóirodájától.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés