Hirdetés

Orosz oligarcháé lett a legendás Korda-villa

Nap Híre portré Nap Híre

A Korda házaspár másfél év után végre el tudta adni a II. kerületi Korda-villát. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kordáék most egy 150 négyzetméteres lakásban élnek, miután másfél év után végre sikerült eladniuk a szeretett villájukat, amiben egyébként 30 évet töltöttek együtt.

A Blikk értesülései szerint az ingatlan egy orosz származású, de Magyarországon élő milliárdos üzletember, Timur Rahimkulov egyik cége vásárolta meg. A tulajdoni lap adatai szerint a Korda-villa új tulajdonosa a Gorod Pro Kft. A világhálón elérhető Opten cégadatbázis szerint az ingatlanok adásvételével foglalkozó vállalkozás ügyvezetője az a Timur Rahimkulov, aki 2022-ben a Forbes listája szerint a 11. leggazdagabb az országban: a vagyonát 172,8 mil­liárd forintra becsülik.

Timur Rahimkulov és testvére, Ruszlan a g7.hu cikke szerint a komoly ingatlanvagyon mellett nemrég még számottevő részvénypakettel rendelkezett az OTP-ben és a Molban, emellett övék Buda egyik elegáns szórakozóhelye, a Symbol. A lap úgy tudja, hogy szóba került az is, hogy az NB I-es újpesti futballcsapatot is megvásárolják.

Nemrég eladtuk, az igazán rendes új tulajdonossal sikerült megegyeznünk. Úgy gondolom, jó kezekbe került, mi pedig már az új lakásunkban élünk. Kezdjük megszokni, de még sok minden nem került a helyére

- erősítette meg a híreket Korda György. 

Bár arra nem derült fény, hogy mennyiért kelt el a villa, azonban a lap megkérdezett egy ingatlanszakértőt is, aki szerint a Korda-villa értéke nagyjából egymilliárd forintra becsülhető.

"Budapesti egyik legimpozánsabb környékén helyezkedik el az ingatlan, ráadásul hatalmas, és már alapból külön lakrészekre van bontva. Nagyon jó befektetés, hiszen manapság a lakások igen kelen­dőek, megvétel és albérlet céljából is hatalmas irántuk a kereslet" – fogalmazott a szakember.

A környéken élők elmondása szerint nemigen lehet mostanában látni senkit sem a Korda-villa környékén. "Úgy hallottam, lakások lesznek itt. Sajnáljuk, hogy Gyuri bácsiék elmentek, mindenki nagyon szerette őket, de mi is láttuk, hogy nekik már túl sok munkával és pénzzel járt a hotel fenntartása" - árulta el az egyik szomszéd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés