Hirdetés

Szikora Róbert orvul belerúgott Fenyő Miklósba

 portré

Szikora az R-GO negyvenéves jubileumi koncertjére készül, ennek kapcsán emlékezett a múltra.

Persze szóba került Fenyő Miklós is, aki annak idején felfedezte őt. Miközben azt állította Fenyőről, hogy testvéri a viszonyuk, jókorát bele is rúgott egykori mentorába. "... Valójában sosem voltunk nagybetűs Barátok, mert egy barát sosem helyezi magát előtérbe a másikkal szemben. Jó kollégák voltunk, talán haverok is, akiket összekötött a zene."

Összejártunk néha, a feleségeink is ismerték egymást. Később visszajutott hozzám, hogy miután befutott az R-GO, azt mondta, ez neki is köszönhető, mert ő fedezett fel, ezért egy kicsit a saját sikerének is érezte. Ma már ez sem zavar, örülök, ha örül - nyilatkozta a Blikknek Szikora Róbert. De Szikora önmaga megítélése is több mint véleményes, így emlékszik a Hungára zenekarral való szaktására: "1982. október 7-én egy próbán felálltam, majd mondtam, hogy végeztem."

"A csúcson léptem ki, ami akkor egyszerre tűnt hülyeségnek és bátorságnak." Emlékszem, az egyik első R-GO koncert előtt mentem át a zebrán, az emberek pedig tapsoltak, hogy milyen bátor vagyok, mint a népmesében a legkisebb fiú, aki nem fél semmitől. Akkor nagyon különleges volt a megítélésem."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés