Hirdetés

Szijjártó Péter kemény üzenetet küldött a húszi felkelőknek

Nap Híre portré Nap Híre

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: a világ tengerein rendet kell tartani.

Szijjártó Péter az Instagram-oldalán küldött kemény üzenetet a húszi felkelőknek.

Magyarország a jól működő, zavartalan és szabad világgazdaságban érdekelt. A világ tengerein rendet kell tartani, a szabad hajózást a nemzetközi jog keretein belül biztosítani kell, és nem szabad hagyni, hogy politikai vagy ideológiai támadások a beruházások szabad áramlását akadályozzák

- írta a külügyminiszter. Hozzátette azt is, hogy az, hogy a keletről érkező áruk Európába későn érkeznek meg a vörös-tengeri problémák miatt, pontosan mutatja, mennyire egymásra van utalva Kelet és Nyugat.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert. Mint írtuk, Szijjártó január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával, a tárgyalás közeledtével azonban a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert, és azt írták, hogy "robbanásveszélyes üdvözletre" számíthat. A tárcavezető a brüsszeli sajtótájékoztatón elmondta, tegnap értesültek arról, hogy a kijevi nagykövetségen keresztül érkezett a személye ellen egy halálos fenyegetés ukrán forrásból. Szerinte jól láthatóan az a cél, hogy a fenyegető levél a jövő hétfői külügyminiszteri találkozóra árnyékot vessen vagy annak megrendezését megakadályozza.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés