Hirdetés

Rendkívüli hír: Szijjártó Péter életveszélyes fenyegetést kapott

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán nyelven íródott fenyegetés szeirnt a külügyminiszter "robbanásveszélyes üdvözletre" számíthat a közelgő ukrajnai látogatásán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával. A tárcavezető tájékoztatása szerint a tárgyalásra "az ukránok erős delegációval érkeznek", hiszen az elnöki hivatal vezetője mellett az ukrán külügyminiszter is ott lesz. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a találkozón sikeresen végig tudják venni a legfontosabb kétoldalú kérdéseket, elsősorban a kárpátaljai magyar nemzeti közösség korábban elvett jogainak ügyét, valamint a két ország közötti kapcsolatok hosszú távú jövőjét.

Az Index információi szerint a találkozó közeledtével a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.

Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem

- írták a fenyegető üzenetben. 

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, a magyar külügyminiszter korábban leszögezte, hogy a magyar kormány elvi álláspontja szerint az európai uniós csatlakozási tárgyalásokat azokkal az országokkal kell megkezdeni, amelyek felkészültek, és csak akkor szabad megkezdeni, ha erre maga az Európai Unió is felkészült. December végén pedig arról is írtunk, hogy Szijjártó Péter az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, Andrij Jermakkal beszélt telefonon, ami után úgy fogalmazott, hogy a januárban esedékes személyes találkozásuk során lehetőségük lesz a legfeszítőbb kétoldalú kérdések megvitatására. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés