Hirdetés

Szijjártó Péter reagált a halálos fenyegetésre

Nap Híre portré Nap Híre

Szijjártó Péter halálos fenyegetést kapott.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával. A tárgyalás közeledtével a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.

Beszámoltunk arról is, hogy Szijjártó Péter a brüsszeli sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva megerősítette: a hír igaz, valóban megfenyegették. A tárcavezető tájékoztatása szerint tegnap értesültek arról, hogy a kijevi nagykövetségen keresztül érkezett a személye ellen egy halálos fenyegetés ukrán forrásból. Szerinte jól láthatóan az a cél, hogy a fenyegető levél a jövő hétfői külügyminiszteri találkozóra árnyékot vessen vagy annak megrendezését megakadályozza.

Az ukrán hatóságok arról biztosítottak minket, hogy a legkörültekintőbb biztonsági intézkedéseket fogják foganatosítani annak érdekében, hogy Ungváron az ukrán-magyar külügyminiszteri találkozót a lehető legnagyobb biztonságban lehessen megtartani. A magyar hatóságok is folyamatos kapcsolatban vannak az ukrán társhatóságokkal, mindent megtesznek azért, hogy a hétfői találkozó a valódi tartalom helyett ne másról szóljon

- fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter az Instagram-oldalán megosztott videóban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés