Hirdetés

Erre mi szükség volt? Szijjártó pedofilbotrányba keveredett pappal parolázott New Yorkban

Nap Híre portré Nap Híre

A külügyminiszter a Facebook-oldalán posztolt videókat arról, hogy New Yorkban találkozott Timothy Dolan amerikai bíborossal.

Miközben Magyarországon áll a bál Novák Katalin kegyelmi döntése miatt, és úgy tűnik, az államfő is elindult haza Dohából, Szijjártó Péter külügyminiszter éppen az Egyesült Államokban van. 

A külügyminiszter a Facebook-oldalán posztolt videókat arról, hogy New Yorkban találkozott Timothy Dolan amerikai bíborossal. Az időzítés abból a szempontból nem a legszerencsésebb, hogy korábban Dolan bíboros is hírhedtté vált amiatt, hogy pedofil bűncselekményeket próbált eltitkolni - írja az Index

Timothy Dolan – aki a római katolikus egyház egyik legbefolyásosabb vezetője a tengerentúlon mind a mai napig – még 2012-ben keveredett bele egy pedofilbotrányba, amikor kiderült: 

az általa korábban vezetett Milwaukee-i püspökség fejenként 20 ezer dollárt fizetett a pedofil bűncselekményekkel meggyanúsított papoknak azért, hogy csendben és felhajtás nélkül távozzanak az egyháztól.

Az ügyet akkor a The New York Times tárta a nyilvánosság elé. A lapnak, valamint az Associated Press hírügynökségnek az egyházmegye szóvivője is megerősítette azt, hogy valóban pénzt fizettek az érintetteknek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés