Hirdetés

Két nappal azelőtt, hogy “a brit Bill Gates” eltűnt volna a Földközi-tengerben, valaki halálra gázolta az üzlettársát

Nap Híre portré Nap Híre

A "brit Bill Gates", Mike Lynch szicíliai eltűnése előtt mindössze két nappal valaki halálra gázolta az üzlettársát. 

Szombaton halálra gázolták Stephen Chamberlaint, aki a Szicília partjainál eltűnt milliárdos, Mike Lynch üzlettársa volt – írja a BBC alapján a HVG. A baleset mindössze két nappal azelőtt történt, hogy Lynch jachtja elsüllyedt a Földközi-tengeren

Az 52 éves Chamberlain Mike Lynch cégének, az Anatomynak a pénzügyi igazgatóhelyettese volt. A férfit szombaton futás közben gázolták el az angliai cambridgeshire-i Strethamben, és a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

A rendőrség közlése szerint a balesetet egy 49 éves nő okozta, aki a hatóságok kiérkezéséig a helyszínen maradt. Mielőtt Chamberlain Lynchnek kezdett dolgozni, egy brit kiberbiztonsági cég, a Darktrace operatív feladatokat ellátó igazgatója volt. A cég szóvivője szerint Stephen Chamberlain a vállalat létrehozása után „jelentősen hozzájárult” a Darktrace munkájához.

A lap szerint Mike Lynchet és Stephen Chamberlaint júniusban mentette fel egy San Franciscó-i bíróság csalás vádja alól. A két férfi ellen azért emelt vádat az ügyészség csalás miatt, mert azt feltételezték, hogy mielőtt 2011-ben eladták volna a céget 11 milliárd dollárért a Hewlett-Packardnak (HP), meghamisították a cég bevételeiről szóló kimutatásokat, hogy értékesebbnek tűnjön.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés