Hirdetés

Brutális robbanássorozat Libanonban: több száz Hezbollah-terrorista megsérült

Virág Sára portré Virág Sára

Több mint ezer ember, köztük sok Hezbollah-harcos és orvosok is megsérültek Libanonban egy rejtélyes robbanás-sorozat következtében, amit felrobbanó személyhívók okoztak. 

Több mint 1000 ember, köztük Hezbollah harcosok és orvosok is megsebesültek kedden, amikor számtalan, alapvetően kommunikációhoz használt személyhívó robbant fel Libanonban. A Hezbollah egy névtelenséget kérő tagja állítólag úgy nyilatkozott, hogy a személyhívók felrobbantása a legnagyobb szervezetet ért csapás, amit az elmúlt egy évben tapasztaltak Izrael részéről. 

Izrael és az Irán által támogatott Hezbollah a gázai háború kitörése óta támadja egymást, ami az elmúlt évek legsúlyosabb eszkalációja. A személyhívókat másnéven pagernek vagy magyarul csipogónak szokták nevezni, és bár a világ jelentős részén már felváltották őket a telefonok, sok helyen, például a kórházakban még a mai napig használják őket. 

Az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta a történteket – írja a Reuters. Az iráni Mehr hírügynökség szerint Irán libanoni nagykövete, Mojtaba Amani is megsérült az egyik robbanásban. A Reuters ezt egyelőre nem tudta hiteles forrásból megerősíteni. A portál szerint azonban a mentők hatalmas pánikban száguldottak át Bejrúton. Helyszíni tudósítóik szerint a térfigyelő kamerák felvételein is látszik, ahogy fél órán keresztül robbantak fel a csipogók Bejrútban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés