Hirdetés

Szétszedik a kommentelők a K-pop megasztárját, mert zárt térben dohányzott

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Egy mostanra törölt videó, amelyen a BLACKPINK nevű K-pop lánycsapat megasztárja, Jennie beltéren a vape-et (elektromos cigarettát) szív, akkora online felháborodást váltott ki, hogy a szöuli külügyminisztérium kedden közölte az AFP-vel, hogy hivatalos panaszt kapott az ügyben.

A felvételen, amelyet élőben töltöttek fel a YouTube-ra a rajongók számára, de később eltávolították, de a felvétel másolatai elterjedtek az interneten, Jennie látszólag füstöt fúj ki, miközben egy sereg haj- és sminkmester szorosan dolgozik az arcán.

Robban a kommentmező

Hivatkozás másolása

Dél-Koreában illegális a beltéri cigarettázás és az elektromos cigaretták és vape-ek használata is, így a felvétel a bulvárlapok címlapjára került és brutális online felháborodást váltott ki, a "beltéri dohányzás" és a "BLACKPINK Jennie" pedig az X nevű közösségi médiaplatformon a legtrendibb témák közé került az országban.

"Vita Jennie beltéri dohányzása körül... füstöt fúj a személyzet arcába" - így szólt a Yonhap hírügynökség beszámolójának főcíme, ami jellemző a koreai nyelvű médiában elterjedt tudósításokra.

A Blackpink a 2023-as Coachella fesztiválon, jobbról a második Jennie
A Blackpink a 2023-as Coachella fesztiválon, jobbról a második Jennie By @aanglerrr (aang), CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=145993039

Panasz a külügynek

Hivatkozás másolása

Egy internetező azt állította, hogy az eset valószínűleg az olaszországi Caprin történt, ahol Jennie forgatott, és azt mondta, hogy kérte, hogy Dél-Korea olaszországi nagykövetsége és a külügyminisztérium vizsgálja ki a BLACKPINK sztárjának ügyét - jelentette a Korea Times.

A felhasználó sürgette Szöult, hogy kérjen "vizsgálatot az olasz hatóságoktól a BLACKPINK-es Jennie beltéri dohányzási incidensével kapcsolatban, és hozzon szigorú intézkedéseket" - áll a jelentésben.

A dél-koreai külügyminisztérium kedden közölte az AFP-vel, hogy kaptak egy petíciót az incidenssel kapcsolatban.

Bocsánatkérés

Hivatkozás másolása

A sztár ügynöksége, az OA Entertainment elismerte, hogy Jennie vape-et szívott és bocsánatot kért a nevében, mondván Jennie "mélységesen megbánta a hibáját". "Őszintén elnézést kérünk mindenkitől, aki kellemetlenül érezte magát Jennie tettei miatt" - áll az ügynökség keddi közleményében. "Jennie személyesen kért bocsánatot a helyszínen lévő összes alkalmazottól, akiket ez érinthetett".

A BLACKPINK Dél-Korea egyik legsikeresebb K-pop lánycsapata, dalaik a helyi és nemzetközi slágerlisták élén állnak. A BLACKPINK az első K-pop lánycsapat volt, amely az amerikai Billboard 200-as lista élére került, és ők voltak az első ázsiai művészek, akik olyan rangos zenei fesztiválok kiemelt fellépői voltak, mint a Coachella.

Elviselhetetlen nyomás a K-pop sztárjain?

Hivatkozás másolása

"Egy ilyen videó közzététele a saját közösségi felületein komoly kérdéseket vet fel a józan eszével kapcsolatban... Ez mélységesen kiábrándító" - mondta egy kommentelő a dél-koreai Naver portálon.

Dél-Koreában viszonylag magas a dohányzók aránya, de a hivatalos adatok szerint 2022-ben a dél-koreai nőknek csak öt százaléka dohányzott, szemben a férfiak 30 százalékával. A dél-koreai popsztárokat a debütálásuk előtt évekig tartó szigorú felkészítésnek vetik alá, és magas viselkedési normákhoz kötik őket, a dohányzás, a randizás és a káromkodás nagyrészt tilos, különösen a debütálás utáni első években.

Jennie korábban bevallotta, hogy küzdött ezekkel az elvárásokkal. "Ez nagyon kemény" - mondta Jennie, aki 2016-ban debütált a BLACKPINKkel, egy Netflix-dokumentumfilmben. "Nem volt szabad inni, dohányozni vagy tetováltatni" - emlékezett vissza a felkészülési időszakra, hozzátéve, hogy el kellett viselnie, hogy "azt mondták, hogy nem vagyok jó dolgokban".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés