Hirdetés

Friss hírek érkeztek a szerb iskolai lövöldözésről: hetek óta tervezte a merényletet a diák

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, szerda reggel egy hetedikes fiú az apja fegyverével rontott be egy belgrádi általános iskolába, ahol lövöldözni kezdett. A merénylet során nyolc diák és egy iskolaőr vesztette életét, egy pedagógus pedig életveszélyesen megsérült.

A tragédia után háromnapos gyászt hirdetett a szerb kormány. A belgrádi rendőrfőkapitány pedig arról beszélt, hogy a fiút elfogták és a hírek szerint legalább egy hónapja tervezte a támadást. Az iskolába szerdán a 9 milliméteres fegyveren kívül egy kisebb pisztolyt, négy Molotov-koktélt és három feltöltött tárat is vitt - írja a Szeretlek Magyarország.

Ezek mellett a merénylőnél találtak egy listát is, azoknak a diákoknak a nevével, akiket lelőni tervezett, valamint egy terv is volt nála, amelyen az iskola alaprajza és a tantermek elhelyezkedése szerepelt. A fiú azért a szerdai napot választotta a lövöldözésre, mert osztályának aznap az első órája történelem volt, és a történelemórák tanterme esik a legközelebb az iskola bejáratához.

Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic

A rendőrfőkapitány kiemelte, ilyen iskolai tömegmészárlás Szerbiában még nem történt.

Kiderült továbbá az is, hogy a merénylő fiúnak az édesapját is őrizetbe vették, a férfi a rendőröknek elárulta, hogy több fegyvere is van, mindre rendelkezik engedéllyel és széfben tárolja őket. Azt nem tudta, hogy a fia is ismeri a széf kombinációját. A rendőrség tudomása szerint a fiatalkorú elkövető és édesapja gyakran járt lőterekre gyakorolni.

Az iskola diákjai és szüleik nyilatkozatai szerint a merénylő eminens tanuló volt, nem volt korábban zaklatás áldozata és semmilyen pszichológiai rendellenesség jelét nem mutatta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés