Hirdetés

Hatalmas a baj ebben a nemzeti parkban, azonnal evakuálni kellett az embereket az árvíz miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Kenyában szerdán az árvíz sújtotta Maasai Mara nemzeti parkban rekedt turistákat és dolgozókat evakuáltak - közölték a kelet-afrikai ország hatóságai.

Patrick Ntutu, a délnyugati fekvésű Narok megye kormányzója szerint két helikopterrel menekítik ki az embereket.

Beszámolók szerint több tucat turista, valamint helyi szállodák és egyéb szálláshelyek dolgozói szerdára virradóra hajszállal úszták meg a természetvédelmi területet átszelő Talek folyó pusztító áradását az özönvízszerű esőzések nyomán.

Ntutu szerint az embereket sikerült biztonságba vinni és a környező hotelekben, kempingekben elhelyezni, amelyeket nem öntött el az ár - írja az MTI.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy az emberek kedden este a fákon kerestek menedéket, miután a víz elöntötte a szálláshelyeket.

A múlt hónap óta összesen legalább 179 ember halt meg Kenyában a heves esőzések és áradások következtében. A kormány adatai szerint több mint 190 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat.

Alfred Mutua, a turisztikai és vadvédelmi minisztérium államtitkára sürgette a nemzeti parkok folyók mentén található hotelek és kempingek vezetését, hogy dolgozzanak ki kimenekítési terveket árvíz esetére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés