Hirdetés

Gyorsan ellenőrizze, mennyi pénz van a SZÉP-kártyáján: jön a levonás

Nap Híre portré Nap Híre

A 2024. március 20. utáni napokban feltöltött SZÉP-kártya-juttatásokat a jelenleg érvényes szabályok szerint 2025. szeptember 20-ig költhetik el a kártyabirtokosok költségek levonása nélkül.

Március 20-án 15 százalékos díjat vonnak le a bankok a 2022. október 16. és 2023. március 20. között utalt, még el nem költött összeg után – olvasható azenpenzem.hu cikkében

A SZÉP-kártya működésére vonatkozó kormányrendelet szerint minden évben május 31-én kellett figyelni a régebbi egyenlegekre, hogy teljes mértékben, a költségek levonása nélkül felhasználhassák ezt a kártyabirtokosok. Ezt a helyzetet egy 2022. október 6-án megjelent kormányrendelet módosította, így idén már új határidőket kell figyelembe venni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy közel 5 milliárdnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás ragadt a számlákon, amit jó lenne, ha a gazdaság élénkítésére fordítanának a tulajdonosok. A kártyákon lévő kedvezményes források felhasználása, továbbá a gazdaság támogatása érdekében a kormány felkérte a SZÉP-kártya szolgáltatókat, hogy értesítsék azon ügyfeleiket, akiknek legalább 50 ezer forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre számláján.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés