Hirdetés

Nagyon furcsa dolog történik a győri Audi-gyárban

Nap Híre portré Nap Híre

Szeptembertől már nem csak Audik készülnek a győri Audi-gyárban: az emlémát Q3-asok és Q3 Sportbackek hűtőmaszkjára teszik, velük egy gyártósoron azonban Cupra Terramarok is készülnek.

Az Audi Hungaria úgy véli, nekik kellett kiérdemelniük, hogy a Cupra-t gyárthassák. "Ha nem lennénk jók, ha túl drágán dolgoznánk, ezt a terméket nem kaptuk volna meg” – mondják, idézte a Player. A lap ugyanakkor megjegyezte: a Terramart nyilván ott célszerű gyártani, ahol a vele szoros műszaki rokonságban lévő Q3-ast.

A győri Audi-gyárnál a Terramar gyártására is alkalmassá tették a gépeket, úgy, hogy közben ütem szerint készültek a Q3-asok. Ez jóval bonyolultabb folyamat annál, minthogy a közös alapokra ezentúl ne csak egyedi Q3-as, hanem egyedi Terramar alkatrészek is kerülhessenek - írja a lap. 

A névadó Terramar versenypályán száguldoztunk a Terramarok csúcsváltozatával, a 272 lóerős plug-in hibriddel, ami minden dinamizmusa mellett képes átváltozni meglepően csendes családi autóvá is.

A Cupra brandjéhez a bronzszín mellett a matt fényezés is hozzátartozik – van némi képzavar a kifejezésben –, a győri üzemben viszont csak napi három matt lakkozáshoz volt kapacitás. Most már harminchoz van. Egy multicégnél nem különleges, hogy különböző nemzetiségű emberek dolgoznak együtt, egy német tulajdonú, magyarországi telephelynél sem, a cuprásításnál viszont még spanyol és olasz szakemberek is bekapcsolódtak a munkába, előbbiek azért, mert a márka mégiscsak spanyol, a Cuprák egyik erőssége, a dizájn pedig olasz meló.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés