Hirdetés

Szentkirályi Alexandra: “nincs bocsánat”

Nap Híre portré Nap Híre

Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra
Szentkirályi Alexandra

A múlt heti árstoprazzia eredményeiről beszámolva  azt hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra, hogy az alapvető élelmiszerek áraira vonatkozó előírásokban "nincs bocsánat", a szabályok azért vannak, hogy senkinek ne "üres kosárral kelljen hazamennie". A fogyasztóvédelmi ellenőrzés 468 boltra terjedt ki, csupán 99 üzletben nem találtak jogsértést - tette hozzá az MTI tudósítása szerint.

Az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára közölte, hogy a múlt heti ellenőrzések során 369 esetben kellett fogyasztóvédelmi hatósági eljárást kezdeményezni.

103 alkalommal már a helyszínen megállapították a készlethiányt, többször az árstophoz kapcsolódó tájékoztatást nem találták megfelelőnek, illetve adatszolgáltatást kellett kérni a kereskedőktől, mert nem tudták igazolni, hogy minden rendelkezésnek megfelelnek - mondta Kupecki Nóra.

A vásárlók már annyira ki vannak borulva az árakon, hogy van, aki szerint "lehetetlen így normálisan élni".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés