Hirdetés

Terhes feleségét késelte halálra egy szegedi férfi

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Alvó feleségére támadt rá a férj. Első fokon 20 évet kapott.

A szegedi férfinál olyan tévképzet alakult ki, hogy megfigyelik, a telefonját lehallgatják és e mögött a feleségét sejtette. A férfi 2020. november 6-án, a szegedi lakóházában, tudatzavart állapotban, a felébredését követően magához vett egy konyhakést, és azzal,  majd azt követően egy másik késsel rátámadt az alvó várandós feleségére és őt mintegy harminc alkalommal nagy erővel megszúrta. 

Az időközben felébredt és védekezni próbáló kismama a helyszínen meghalt és a 28-32 hetes magzatának az életét sem lehetett már megmenteni.

A Szegedi Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mivel ellene az ügyészség további bűncselekmény, a magzatelhajtás bűntettének megállapításáért és a kiszabott szabadságvesztés súlyosításáért, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a férfi és védője a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés