Hirdetés

Kismamát akart megerőszakolni Miskolcon - 7 évet is kaphat

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A volt katona sokáig követte a nőt, majd amikor elkapta, fojtogatni kezdte.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Egy 35 éves férfi június 20-án, délután, Miskolcon, egy várandós nőt követett, majd egy lépcsőn mögé lépve, lehúzta a földre, és fojtogatni kezdte. A férfi behúzta a nőt a lépcső melletti erdős részre és meg akarta erőszakolni, de a nőnek sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült.

A cselekmény során a várandós nő több horzsolásos, könnyű sérülést is szenvedett.

A gátlástalan módon, útonálló jelleggel elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a kismamát, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben – azonosításának megnehezítése érdekében – ruházatot cserélt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a büntetlen előéletű elkövető őrizetét és eredményesen indítványozta a letartóztatását. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető jogviszonyát az elkövetéstől számított három napon belül megszüntették.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a – jelenleg is letartóztatásban lévő – vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság ítélje 7 év fegyházbüntetésre és ugyanennyi ideig tartó közügyektől eltiltásra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés