Hirdetés

Sváby András és a Heti Napló csapata fiatal kollégájukat ünneplik

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Sváby András és L. Dézsi Zoltán is felbukkant az egyetemen - utólag kiderült, van mit ünnepelniük.

Egy éven belül a második diplomáját szerezte meg a Heti Napló Sváby Andrással fiatal riportere: Berecz Péter gyakorlatilag egyszerre végzett két egyetemet, miközben az ATV népszerű riportmagazinjának meghatározó munkatársa is. A fiatal tehetség záróvizsgáján két kollégája is felbukkant, sőt, a véleményüket is kikérték Peti munkájával kapcsolatban. De - ahogy azt L. Dézsi a Heti Naplóban mondaná - ne szaladjunk ennyire előre. A Naphire.hu először az “ünnepelt” véleményére volt kíváncsi.

“Tavaly szereztem meg az első diplomámat az ELTE-n,  kommunikáció és médiatudomány szakon, ahol újságíróként végeztem. Nagyon szerettem volna az SZFE-n tanulni, még négy évvel ezelőtt, viszont engem nem vettek fel elsőre” - mondta megkeresésünkre Berecz, majd hozzátette: ezért kezdte el az ELTE-t. “Amikor másodjára felvettek, akkor meg úgy döntöttem, nem hagyom ott az ELTE-t, végigcsinálom azt is. Így a négy év alatt két egyetemet csináltam meg a munka mellett” - tette hozzá büszkén az ATV riportere.

A fiatal tévés Kolosi Péter és Zilahi Tamás osztályába felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és sosem felejti el, amit az első órán mondott nekik az egyik tanáruk: “Annyi buta tévés van, maguk próbáljanak meg nem azok lenni! - És én azóta is ennek próbálok megfelelni” - így a naplós riporter, akinek - példátlan - az utolsó egyetemi vizsgáján két kollégája is közreműködött. “A záróvizsgámon ott volt Sváby Andris és L. Dézsi Zoli is. Meghívott vendégek voltak és véleményezték a zárófilmemet és szakdolgozatomat” - mondta Peti, akinek sok ideje felszabadult így.

“Eddig is főállásában dolgoztam a Heti Naplóban. Eddig is 24 órát tett ki az életemből, most méginkább tudok fókuszálni. Sőt, talán 24 óránál többet is majd” - mosolygott a friss diplomás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés