Hirdetés

Súlyos vélemény: Karácsony és Vitézy is komplett hülyét csinált magából az elmúlt hetekben?

Nap Híre portré Nap Híre

Egészen elképesztő a cirkusz, ami a főpolgármester-választás körül történik. Csak vesztesek vannak.

Mi is írtunk arról, hogy megtámadta a Kúrián a főpolgármester-választás végeredményéről szóló NVB-határozatot.

A mindössze 41 szavazattal újrázó Karácsony a Vitézy által kezdeményezett, június 14-ei újraszámlálást elrendelő döntés törvényességét támadta, mondván, a folyamat több szempontból sem felelt meg a jogállamisági feltételeknek. Vitézy pedig az NVB-nek azt döntését támadta, amely elutasította a IV. és a VII. kerületben új választás kiírásáról szóló kérelmét. Ő azért szerette volna e két kerületben megismételni a választást, mert szerinte az utolsó pillanatban a javára visszalépő fideszes Szentkirályi Alexandra nevét alig láthatóan húzták le a szavazólapokról. Közben a BKK egyik felügyelőbizottsági tagja börtönbe került, szóval zajlik az élet Budapesten, Karácsony is Vitézy (valamint Magyar Péter) fejéből tetoválás lett - nem győzzük hangsúlyozni a nyári meleg és a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeit.

 

Most az Mforon Litván Dániel újságíró arról ír, hogy nem kell megijedni attól, hogy találnak elszámolt főpolgármester-jelölti szavazatokat, de ha ebből valaha is jogerős eredmény lesz, az már sem Karácsony Gergelyen, sem Vitézy Dávidon nem fog segíteni. Persze lehetnek arra utaló gyanús jelek, hogy valakik megpróbálják manipulálni az eredményt, például ha egyes kerületekben kiugróan magas mértékben találnak rosszul elszámolt szavazatokat - fogalmaz a cikk, hozzátéve: ha ennek a körnek vége, akkor pedig újra mindkét jelölt fordulhat a Kúriához és az Alkotmánybírósághoz is, tehát elképzelhető, hogy ennek a történetnek még hosszú hetekig nem lesz vége.

Azonban ha meg is lesz a jogerős győztes, akkor sem vagyunk sokkal beljebb - olvashatjuk az írásban. Mind Vitézy Dávid, mind Karácsony Gergely, mind a választást lebonyolító és felügyelő szervezetek, végső soron pedig a magyar állam is leszerepelt ebben a történetben.

Ha bármelyik szereplő meg akarja tartani a hitelesség látszatát, akkor egyrészt sürgősen át kell írni a választási törvényeket, másrészt akárki is nyer, annak le kell mondania rögtön a hivatalba lépése után. Sőt, ha igazán tiszta helyzetet szeretnének ennek a (tragi)komédiának a szereplői, akkor a Fővárosi Közgyűlés feloszlatását is el kéne érniük - zárul a cikk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés