Hirdetés

Rendkívül súlyos állítás Magyar Péterről

Nap Híre portré Nap Híre

Az Orbán kontra Soros című könyv szerzője, G. Fodor Gábor azt mondta, hogy nem Magyar Péter az érdekes, hanem hogy ki áll mögötte.

A  XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorának legújabb adásában beszélt arról, hogy milyen hatással lehet Magyar Péter felbukkanása a pártpolitikai erőviszonyokra, és a közelgő európai parlamenti választások végeredményéről is. 

Magyar Péter egy jókor jött pofon mindenkinek

- mondta a politológus, aki szerint a Tisza Párt alelnöke nem egy olyan „pofon”, amelynek azért kellett megszületnie, mert ez egy figyelmeztetés a kormányoldal számára, hanem mert a hosszú kormányzás strukturális problémái még a Fidesz számára is elkerülhetetlenek. Szerinte az már így is egyedülálló a világon, hogy tizennégy évnyi kormányzás után egy országban az az egyetlen problémája a hatalmon levőknek, hogy van ellenfelük. G. Fodor szerint 2022-ben éppen az volt a Fidesz baja, hogy nem volt vetélytársa, most viszont van, a verseny azonban szerinte jót tesz minden szereplőnek - írja az Index

G. Fodor Gábor azt is kijelentette, hogy önmagában Magyar Pétert nem tartja sokra, sőt, "szemfényvesztésnek", "üres karakternek" nevezte őt, akinek még soha nem kellett szembenéznie valódi politikai kihívásokkal, így nem is mondható el róla, hogy képességes-e, és hogy hosszabb távon is megtapad-e a közéletben. Szerinte Magyart csak a lendület viszi előre, a baloldali választók ugyanis jelenleg reményt látnak benne, amit a régi, leszerepelt pártokban és politikusokban már nem. Végül azonban szerinte hatalmas kiábrándulást fog okozni Magyar Péter feltűnése az ellenzéki oldalon. 

A politológus az új könyve kapcsán - amelyben Orbán Viktor és Soros György kapcsolatának alakulását írta le - elmondta, hogy a miniszterelnök már a kilencvenes évek elején összerúgta a port Sorossal. Szerinte bár szép barátság is kialakulhatott volna kettejük között, Orbán egy idő után inkább visszautasította Soros támogatását, mert mert meg kívánta őrizni a döntési szabadságát a politikában, ezért ellenfelekké váltak. G. Fodor úgy véli, a Magyar Péter-jelenség is ennek egy megnyilvánulása.

Szerinte ha Soros-projektnek nevezi Magyar Pétert, arra sokan ugyan legyintenek, de érdemes végig gondolni, hogyan lehet ennyire rövid idő alatt ilyen politikai infrastruktúrát felépíteni. Szerinte erre csak úgy van lehetőség, ha ezt valaki mögé teszi.  "Nem Magyar Péter az érdekes, hanem hogy ki áll mögötte" - jelentette ki. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés