Hirdetés

Végre itt a nyár: ezt kell tudnia a hazai strandokról

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A szinte egész évben üzemelő fürdők mellett a vakáció kezdetére országszerte fokozatosan megnyitnak a strandok is, mutatjuk, mire számítson.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően ezek kétharmada kínál minőségibb vendégélményt a pihenéshez - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Felhívták a figyelmet arra, hogy mindez azért is fontos, mert a főváros után azokon a hazai településeken valósul meg a legtöbb vendégéjszaka, amelyek vízi élményeket kínálnak.

Országszerte összesen 73 település 140 szabadvízi fürdőhelye újult meg hazai forrásból - írja a közlemény alapján az MTI. 

Csak a Balatonnál több mint 100 strand közül választhatnak a fürdőzők, ezek közel kétharmada - partszakaszhossz szerint vizsgálva - teljesen ingyenes szabadstrand.

Vigyázz, kész, strandolás!

Hivatkozás másolása

Korábban már megírtuk, hogy a hőség miatt nagyon gyorsan melegszik a Balaton vize, és valószínűleg a nagy meleg miatt még tovább melegszik majd a magyar tenger. Most Gyenesdiásnál a legmelegebb, itt már 27 fokos a tó vize.

Az Európai Unió értékelési rendszere alapján a magyarországi szabadvízi fürdőhelyek 94 százaléka kapott jó vagy kiváló besorolást. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés