Hirdetés

Ne főzzenek, ne használják a hűtőt - a svéd energetikai vállalat szerint így lehet spórolni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egyre nagyobb a pánik Svédországban, ugyanis az energiahiány miatt százezrek maradhatnak áram és fűtés nélkül télen. Az ország egyik energetikai vállalata szerint ez azonban elkerülhető, csak meg kell tanulni spórolni. 

A skandináv országban a lakosság nagy része árammal fűt, de az energiahiány miatt előfordulhat, hogy télen hosszabb-rövidebb időre nem lesz majd áram. Az egyik energetikai vállalat azt tanácsolta, hogy ha nem lenne áram, akkor a család gyűljön össze egy szobába, hogy csak egy helyiséget kelljen melegen tartani. 

A vállalat szerint ha nem főznek az emberek, és a hűtő helyett a szabadban tárolják az élelmiszert, akkor máris sokat spóroltak. 

Arra az esetre, ha áram és fűtés se lenne, azt tanácsolják, hogy a lakók építsenek rögtönzött kunyhót az ebédlőasztal alatt, amelyet takarókkal fednek le, vagy állítsanak fel egy sátrat a szoba közepén. 

Svédország az előző években általában olyan napokon importált villamos energiát, amikor a hazai termelés nem volt elegendő a fogyasztás fedezésére. Ám a közeljövőben ez már nem lesz lehetséges, mivel Európa kétségbeesetten le akar szakadni az orosz energiáról, az atomerőműveket pedig leállítanák, ami több nyugati országban is példátlan energiahányt okozhat - írta a hirado.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés